2013.01.27.
21:35

Írta: Gabi a konyhából

Sült pulykacomb

A pulykát valószínűleg sokan tudják nagyszerűen elkészíteni, de az én személyes kedvencem az, ahogy az anyukám csinálja. Szerintem utánozhatatlan. Az íz, amit ismerek. Azt hiszem valójában minden anyuka utánozhatatlanul főz. Minden gyereknek az marad az igazi, amíg csak él. Az otthon íze. A pulyka nekem ilyen. Az otthon íze. A másik ilyen a hal, amit karácsonykor szoktunk enni, de az egy másik történet. Remélem egyszer annak is lesz olyan igazi otthon íze, amit én főzök. :)

Magamtól soha nem választottam volna a pulykát, mert nekem az karácsonyi étel. Apa kapott régen a cégtől, ahol dolgozott, aztán néhány év után a dolgozók nem pulykát, hanem pulykapénzt kaptak karácsonykor. Abban az időben persze mi nem pulykára költöttük. Szerintem 4-5 éve lehetett, hogy a kisebbik húgom valami karácsonyi filmet látott ahol hatalmas pulyka volt az asztalon. Felkeltette az érdeklődését. Aztán a következő amerikai filmben is az volt. Aztán mindegyikben. Nem menekültünk, anyunak szereznie kellett egy pulykát, hogy megsüthesse neki. Így lett hagyomány nálunk az, hogy szenteste halat eszünk ebédre és pulykát vacsorára.

Anyu szerint a pulykát nem kell túlcifrázni. Csak sózod, fűszerezed, be a sütőbe és annyi. Azt hiszem ez az a hús, amit lehet persze ilyen-olyan extrákkal fokozni, de önmagában is nagyon finom. És elsőkét mindenféleképpen az egyszerű változatot próbáljuk ki, aztán fokozatosan a variációkat.

pulyka1.jpg

Sült pulykacomb

Hozzávalók:

  • pulykacomb
  • sült csirke fűszerkeverék

Elkészítés:

A pulykacombot szépen megtisztítjuk minden esetleges szennyeződéstől, amit a hentes vagy a szupermarket rajta hagyott. A húst sózzuk be, majd minden oldalról fűszerezzük be a sült csirke fűszerkeverékkel. Anyu a klasszikushoz grill fűszerkeveréket használt, narancssárga tubusból kellett kiszórni. Ezután egy hőálló tálra fektetjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy tényleg készen van-e. Én először próbálkoztam vele, és sikerült. P-nek nem kellett hozzá fél óra és eltüntette az egészet. Most két újabb comb várakozik a fagyasztóban, hogy nekilássak.

pulyka2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep karácsony gyors pulyka

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendiary.blog.hu/api/trackback/id/tr815047221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása