2012.10.30.
21:05

Írta: Gabi a konyhából

Halloween szellemek - Trick or treat!

Minden valamirevaló gasztroblogon ilyenkor rogyásig vannak a Halloweenre készülő receptek, úgyhogy nem maradhattam ki én sem a buliból. Úgyis mindig ki akartam próbálni ezeket a szellemeket. Fel vagyok vértezve megint egy rakás új eszközzel, ugyanis a húgommal tegnap voltunk egy minden tekintetben kielégítő IKEA és Media Markt körön, aminek következtében megint sok-sok konyhai kis cuccal lettem gazdagabb, mint pl. konzervnyitó és társai, rengeteg apró ki butaság aminek a hiányát csak akkor tapasztalja az ember, amikor először nem tud kibontani egy konzervet, vagy rájön, hogy tölcsér nélkül sokkal nehezebb beletalálni a kis üvegbe a nagy üveggel. Szóval pofásodik a kis birodalom. :)

Persze nagyobb dolog megvásárlására is sort kerítettem, lett egy digitális konyhai mérlegem, amire már nagy szükségem volt, mert akármilyen kis király az a mérőpohár amit még az elköltözésemkor kaptam Anyától, azért nem mér mindent. De a tegnapi naptól akármilyen receptet választhatok, minden alapanyag súlyát le tudom mérni. Nagyszerű érzés, pedig milyen semmiség. És lett egy csodálatos kis habverőm is, és ma életemben először használtam habverőt, habzsákot, kinyomófejet, stb. Mint említettem, kezdő vagyok, de nagyon. :) Ennek köszönhető, hogy el tudtam készíteni a szimpatikus kis Halloween szellemeket.

szellem02.jpg

Halloween szellemek

Hozzávalók:

  • 120 g tojásfehérje (4 db átlagos tojás)
  • egy nagy csipet só
  • 1 tk vaníliakivonat, vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 180 g cukor és porcukor keverék


Elkészítés:

Szétválasztunk 4 db átlagos méretű tojást, ami az én esetemben 120 g tojásfehérjét eredményezett. Egy műanyag tálba tettem, hozzáadtam a csipet sót és elkezdtem a habverővel tojáshabot készíteni. A legmagasabb fokozaton használtam a gépet, és a cukrot szépen fokozatosan adagoltam a tojáshoz. Kb. 5 perc kellett hozzá, hogy a tojásfehérjéből használható hab legyen. Nem olyan kemény, mint amire számítottam, de a célnak megfelelt. Ezután habzsákba töltöttem a habot. Ezen a részen mindenki átsiklik. Hát én nyakig habos lettem. Nem tudom ki hogy csinálja, de nálam az ég is cukros tojáshabban fürdött, úgyhogy gyanítom több lett volna a végeredmény, ha nem kenem össze-vissza. A lényeg, hogy mindig, ismétlem, MINDIG legyünk vízközelben, hogy meg tudjunk mosakodni! De az is lehet, hogy csak én vagyok extra béna. :) Szóval belevarázsoljuk a habot a zsákba és a sima nyomófejjel kis szellemeket nyomunk a sütőpapíros tepsire. Ezután betesszük a 90 fokra előmelegített sütőbe és résnyire nyitott sütőajtó mellett 1 órán keresztül szárítjuk.

szellem01.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep halloween

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendiary.blog.hu/api/trackback/id/tr914879957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása