2012.11.01.
21:24

Írta: Gabi a konyhából

Póréhagymás sonkás pite

Most, hogy szabadságon vagyok, van időm kipróbálni néhány dolgot, hogy a későbbiekben tudjak mihez nyúlni ha a szükség úgy hozza. Kicsit aggódom az ilyen vendéglátások miatt egyelőre, mert szinte egyáltalán nincsen gyakorlatom. A jövő hét végén a szüleim jönnek hozzánk látogatóba. Akkorra is csinálok majd valamit, bár Anyuék előtt lényegesen lazább vagyok, mint P. szüleivel, akik itt laknak alattunk és ebből kifolyólag elég sokat vagyunk együtt. Hiába, az ember akkor is csak a saját családjával mer igazán önmaga lenni. Egy bizonyos életkor után persze. :) Mert 16 évesen én sem a szüleimmel voltam a legjobban. Azóta változtak a dolgok, én felnőttem, ők pedig elhiszik. Akár tetszik, akár nem, minden 16 éves sokat tanul mire betölti a 25-öt. :)

A pitéket régóta szerettem volna kipróbálni. Van piteformám is, de mivel még azelőtt vettem, hogy egyáltalán a youtube-on megnéztem volna egy pités videót, így inkább az esztétikai oldalát fogtam meg a dolgoknak. Meg kell mondanom, egy gyönyörű fehér kerámia pitesütő formám van. De a széle. Hát igaz, hogy nem cakkos (az nem szimpatikus), de nem is magas. Ami azt hiszem kifejezetten nem jó dolog az én szempontomból. Azért megsütöttem a pitét, nem lett vészes a formája, a tészta nem olyan mint vártam, de az sem lett rossz, legközelebb teszek hozzá talán egy tojást próbaképpen, mindenesetre vigasztal, hogy 12 órán belül elfogyott.

sonkahagyma.jpg

Póréhagymás sonkás pite

Hozzávalók:

  • 150 g olvasztott vaj
  • 5 dl liszt
  • 2 ek víz
  • sonka
  • póréhagyma
  • 4 db tojás
  • 4 dl reszelt sajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tej

Elkészítés:

Összekeverjük a pite tésztáját: vaj, liszt, víz és ízlés szerint só. Belenyomkodjuk a formába. A tészta nem olyan lesz, mint amilyenre eredetileg számítottam kicsit száraz és ez az érzésem a későbbiekben is megmaradt, ezért mondom, hogy talán egy tojás jót tenne neki. Miután belenyomkodtuk a formába 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig sütjük. A sonkát és a póréhagymát összevágjuk. A maradék hozzávalókat összekeverjük: tojás, sajt, tej, tejszín, só ízlés szerint. A tésztára rakjuk a sonkát és a póréhagymát, aztán az egészre ráöntjük a sajtos keveréket, úgy, hogy mindent elfedjen. Ami kint marad, az megég. Csak szólok. :) Ezután 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A pite sonka és hagyma része szabadon variálható más hozzávalókkal, felcserélhető, elhagyható.

sonkahagyma02.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: pite tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendiary.blog.hu/api/trackback/id/tr174884510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása