2013.02.01.
21:39

Írta: Gabi a konyhából

Zöldséges csirkenyárs

Azt hiszem elért a tavaszi fáradtság, pedig még nincs is tavasz, messze nincs. Mert a február még javában a télhez tartozik, minden szempontból. Hideg is van, az alapanyagok is korlátozottan elérhetők a zöldségesnél - annak ellenére, hogy én szerencsére már csak egészen kicsi gyerekkoromból emlékszem arra, hogy télen szinte semmilyen zöldség nem volt, persze lehet, hogy csak mi laktunk túl kicsit településen...

Szóval vissza a fáradtsághoz. Amikor hétköznap hazaesek munka után, se időm (P. farkaséhes) se kedvem, se energiám túl nagy főzést csapni. Olyan kell, ami gyorsan készen van. És fogyókúrás. Legalább valamennyire. Mivel az utóbbi 2 évben P. és én is felszedtünk néhány plusz kilót, úgy döntöttünk, hogy úgy kezdjük a leolvasztásukat, hogy minél kevesebb cukrot és szénhidrátot fogyasztunk. Sőt, a jövő héttől edzőterembe is fogunk járni. Szóval valami gyors és minél inkább szénhidrátmentes. És mi van otthon? Csirkemell (természetesen, mert P. leginkább ezt a fajta húst szereti, nem rossz választás amúgy sem) és zöldségek. És legyen egyszerű.  Mivel elég sokat csináltam valamilyen fűszeres csirkét az utóbbi időben, most valami mást szerettem volna. Igyekszem a fűszerezésben a változatosságra törekedni, de azért jelenlegi tapasztalatommal a lehetőségek száma még igen véges. :) Szerencsére még BBQ szószt is találtam. És bummm, így lett a vacsora.

Szóval ha van otthon zöldség és hús, meg némi hurkapálca, akkor nyársra fel!

533741_10200358348782390_1366409328_n.jpg

Zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 1 kis doboz  apró barna csiperke gomba (kb. 15-20 db)
  • 1 db cukkini
  • 1 nagy fel vöröshagyma
  • só, bors
  • édes BBQ szósz (Heinz)

Elkészítés:

A nyársakat vízbe tesszük, hogy később nehogy meggyulladjanak. A csirkemellet daraboljuk fel közepesen nagy kockákra. A cukkinit vágjuk vastagabb karikákra, majd azokat felezzük meg. A gombafejeket megtisztítjuk és az összes zöldséget és húst sózzuk, borsozzuk. A hagymát akkora darabokra vágjuk, hogy kényelmesen fel lehessen szúrni a nyársra. Ha minden alapanyag megfelelő nagyságú, akkor szépen tetszés szerint elkezdjük elkészíteni a nyársakat. Én az egy hús egy zöldség elvet vallom. A nyársakat megkenjük BBQ szósszal, tepsire fektetjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A nyárson sült zöldségek egy új dimenziót nyitnak meg azok előtt is, akik egyébként nem nagyon szeretik a zöldségeket. Hús nélkül teljes értékű vegetáriánus fogásként fogyasztható.

14959_10200358353582510_1641699336_n.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendiary.blog.hu/api/trackback/id/tr605057459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása