2013.01.13.
10:59

Írta: Gabi a konyhából

Quiche lorraine frittata

Mivel egész nap dolgozom, ezért hétvége kivételével mindig este főzök. Olyankor az embernek már nem nagyon van kedve olyan ételbe kezdeni, ami 2-3 órán keresztül készül, arról nem is beszélve, hogy P. sem tele hassal érkezik haza, szóval estére csak olyat csinálok, ami még az én tempómban is készen van 1 óra alatt. Igen, lassú vagyok, de szerintem ezzel minden kezdő így volt. :)

Azért szeretem a GoddFood-ot, mert alapvetően tisztában van azzal, hogy az emberek szerencsés többsége nap közben dolgozik (kivéve a kisgyerekeseket, mert ők 0-24ben). Ezért nagyjából az újság fele olyan receptekből áll, amiket szívesen megcsinál az ember hétköznap este. Egyszerű, finom, néha elég különleges, de amit eddig megcsináltam, abban nem csalódtam. Rendszeresen átlapozom a korábbi számokat is (mindegyik megvan, annak ellenére, hogy márciusban még a fasorban sem volt a konyha), mert van, amin átsiklik a figyelmem, vagy akkor nem volt vonzó, de egy hónappal később már az. Jöjjön egy nagyszerű étel a 2012. augusztusi GoodFood-ból.

fritata02.jpg

Ouiche lorraine frittata

Hozzávalók:

  • 175 g sonka apró kockákra vágva
  • 8 tojás
  • 200 ml tej
  • 50 g cheddar sajt reszelve
  • 4 zsömle
  • jégsaláta

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Terítsünk sütőpapírt egy kb. 20x28 cm-es tepsibe. Nekem csak ovális van, kicsit eltérő méretekkel, de ez nem számít, ha kb. akkora, már jók vagyunk. Habverővel keverjük össze a tejet és a tojásokat egy tálban, adjuk hozzá a sonkát, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsük az egészet a tepsibe, a tetejére is szórhatunk még egy kis reszelt sajtot. Süssük 30-35 percig, amíg teljesen megszilárdul és a teteje megpirul.

A zsömléket vágjuk félbe, tegyük rájuk a jégsaláta leveleit, majd vágjunk a frittatából akkora kockákat, amik kb. megegyeznek a zsömlék átmérőjével, tegyük a tetejére, és már fogyaszthatjuk is.

fritata01.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tojás gyors

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchendiary.blog.hu/api/trackback/id/tr655015138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása